Ревија на шпански филмови во Центарот за култура – Охрид

НУ Центар за култура “Григор Прличев” – Охрид, заедно со Кинотека на Македонија и Амбасадата на Кралството Шпанија Ве покануваат на ревија на шпански филмови во објектот на НУ Центар за култура “Григор Прличев” – Охрид, во периодот од 18.10 – 28.10.2011 година.

1.ВОЈНИЦИТЕ ОД САЛАМИНА 18.10.2011 (вторник)
(Soldados de Salamina)
игран филм, Шпанија

2.РАБОТИ ШТО НЕ СУМ ТИ ГИ КАЖАЛА 19.10.2011 (среда)
(Cosas wue nunca te dije / Things I never told you)
игран филм, Шпанија / САД

3.НЕДОПРЕНО 20.10.2011 (четврток)
(Intacto / Intact)
игран филм, Шпанија

4.МАРТИН (ХАЧЕ) 25.10.2011 (вторник)
(Martin /Hache/)
игран филм, Шпанија / Аргентина

5.ЧУДОТО ОД КАНДЕАЛ 26.10.2011 (среда)
(El milagro de Candeal / The Miracle of Candeal)
документарен филм, Шпанија

6.ПЕСОТ НА ГРАДИНАРОТ 27.10.2011 (четврток)
(El perro del hortelano / The Dog in the Manger)
игран филм, Шпанија / Португалија

7.ЕДЕН ФРАНК, 14 ПЕЗЕТИ 28.10.2011 (петок)
(Un franco, 14 pesetas)
игран филм, Шпанија

ВЛЕЗ СЛОБОДЕН
НУ Центар за култура “Григор Прличев” – Охрид

You May Also Like