Програма на годинешниот Бит Фест 2012

Ви ја презентираме во целост годинешната програма на Бит Фест 2012 во Битола:

27 јуни
Свечено отворање на „Бит Фест 2012“
Мјузикл „Евита“

Плато – Дом на АРМ 21 часот

28 јуни
Изложба: Роберт Михајловски
КЦ Магаза 20 часот

Мјузикл „Евита“
Плато – Дом на АРМ 21 часот
(реприза)

Концерт на КУД Гоце Делчев
Хераклеа 20 часот

29 јуни
Концерт на октет „Cantores maruli“ Хрватска
Концертна сала, Завод и Музеј 21 часот

Мјузикл „Евита“
Плато – Дом на АРМ 21 часот
(реприза)

Поетско – музички перформанс „Балконот на Елени“
Кафе бар Famous 21 часот

30 јуни
ИАЕСТЕ – Интернационална вечер
Магаза 20 часот

Концерт на Младинскиот мандолински оркестар и младинскиот женски хор при КУД Стив Наумов
Дом на АРМ – (двор) 21 часот

Рок концерт „Балканска улица“ Грција
Магнолија 22 часот

1 јули
Отворено летно кино-МИОЦ
Летна сцена Тумбе кафе 20:30 часот

Проект„Рaстителното богатство преточено во вкусните македонски специјалитети“
ЗГ Мали херои -Центар за култура – мала сала 18 часот

Промоција на книга „Подарок за блиски раце“- Христијан Аџиоски
КЦ Магаза 20 часот

Концерт на Кирил Јосифов – виолончело, Дино Имери – клавир
Концертна сала –ЗМГ 20:30 часот

2 јули
Концерт на џез музика „Гоце Мицанов квартет“
КЦ Магаза 22 часот

Монодрама „Мртвиот дом“ по романот на Достоевски „Записи од мртвиот дом“
Центар за култура 20 часот

„Креирање аудио библиотека на книги“
НУУБ Св. Климент Охридски 10 часот
02.06 – 31.08.2012

Отворено летно кино-МИОЦ
Летна сцена Тумбе кафе 20:30 часот

Камерен ансамбл „ Ad Libitum art “
Широк сокак пред Дом на АРМ 21 часот

3 јули
Етно концерт „Дамарите чалгија оркестар“
Магаза 22 часот

Отворено летно кино-МИОЦ
Летна сцена Тумбе кафе 20:30 часот

Театарска претства „Мушичка“ режија Никола Ристов – НТ Велес
Автор Аџело Беолко Руцанте
НТ Битола 20 часот

4 јули
Изложба: Борис Трагиќ „Корнатска једра“ – уметничка фотографија
КЦ Магаза 20 часот

Концерт на класика, рок-поп, симфониски оркестар
При ДМБУЦ Илија Николовски Луј
Плато, Дом на АРМ 21 часот

Отворено летно кино-МИОЦ
Летна сцена Тумбе кафе 20:30 часот

5 јули
Сензационален тегет театар Кабаре
„Ќе станам богат и славен“
Општина Стари град – Белград Р.Србија
Дом на АРМ 21 часот

Synthetic opera
часотЛетна сцена— тумбе кафе 21 часот

„Поглед од страна“ ЗГ-Семак
Магаза 20 часот

6 јули
Монодрама „Големиот инквизитор“ – Питер Брук
Сарај, Ресен 21 часот
(обезбеден превоз)

100 години од Црвен крст Битола
Електро концерт„Empire of rhythm“
(Ракоментно игралиште ) 22 часот

„Bitolа fashion week“
Магнолија 21 часот

Отворено летно кино-МИОЦ
Летна сцена Тумбе кафе 20:30 часот

7 јули
Изложба: Кире Петков „Музички инструменти“
КЦ Магаза 20 часот

Театарска претстава „ No shadow“Lalish theatre Vienna
И театарска работилница Центар за култура 20 часот

„Поетско-музичка вечер“
Елена Ѓоргиевска Костадиновиќ и Мери Кафкалеска Стоилкова
Магаза 21 часот

„Металманија“ – рок музика
Градски парк 22 часот

Отворено летно кино – МИОЦ
Летна сцена Тумбе кафе 20:30 часот

8 јули
Изложба на олдтајмери
Плоштад Гоце Делчев 10 часот

Горан Бреговиќ – концерт
Хераклеја 21 часот

9 јули
„Ѕвездена орбита„
Ракометно игралиште 21 часот

Литературен перформанс LIFE
Летна сцена, Тумбе кафе 22 часот

НУЦК Ацо Шопов – Штип Театарска претстава „Хасанагиница“
Завод и Музеј –Пацио 21 часот

10 јули

Симфониски оркестаер „West coast Symphony“ – Канада
Дом на АРМ –двор 21 часот

„Калеидоскоп 3“- Together Macedonia
Ликовна работилница и изложба на портрети
Фоаје, Центар за култура 10 – 21 часот

„Битола чита“ – Мини саем на книгата
Плато, Центар за култура
10.07 – 10.08.2012

Концерт на групата
FABULA RASA-Унгарија
Широк сокак 21 часот

Летно кино -МИОЦ
Летна сцена –Тумбе кафе 23  часот

11 јули
Проект „ЗГ Млади херои – Мала сала Центар за Кохезија помеѓу луѓето и животното опкружување“ култура 12 – 18 часот

„Калеидоскоп 3“- Together Macedonia
Ликовна работилница и изложба на портрети
Фоаје, Центар за култура 10 – 21 часот

„Моја библиотека“
НУУБ Св. Климент Охридски 10 часот

Концерт на класична музика со кросовер стил „АПАСИОНАТО“
Концертна сала, Завод и Музеј 20 часот

Театарска претстава „Dissident“
Завод и Музај – Пацио 22 часот

Летно кино – МИОЦ
Летна сцена –Тумбе кафе 23 часот

Концерт – „НОКАУТ “
Специјален гостин Игор Џамбазов
Клуб Позитив полноќ

12 јули
„Калеидоскоп 3“- Together Macedonia
Ликовна работилница и изложба на портрети
Фоаје, Центар за култура 10 – 21 часот

„Моја библиотека“
НУУБ Св. Климент Охридски 10 часот

Изложба: Панде Петровски
КЦ Магаза 20 часот

ИЗЛОЖБА од Ликовна колонија „Нови сведоци на холокаустот“
Хотел Молика

Организатори : Меморијален Центар на холокауст на Евреите на Македонија и Државата Израел

„Изворно од Македонија“ – концерт на народна музика
Хераклеа 21 часот

Промоција на музички албум на Дејан Марковски – KULI
Летна сцена, Тумбе кафе 22 часот

13 јули
„Мечиња – дечиња“ – Детски креативен фестивал
Зоолошка градина 09 – 11 часот/17 – 19 часот

„Народна вртелешка“
Магнолија 21 часот

АРТ ФЕСТ – МИОЦ
Изложба на фотографии и карикатури
Центар за култура 20 часот
Младински рок хепенинг – Градски парк 21 часот

14 јули
„Мечиња – дечиња“ – Детски креативен фестивал
Зоолошка градина 09 – 11 часот/17 – 19 часот

„Битола лулка на мултикултурализмот “
Работилница: КЦ Магаза 10часот

Краток филм „Европа во Битола, Битола во Европа“
КЦ Магаза 14 часот
ЕУ – Бт (забава)
Градски парк 22 часот

Презентација на култури Together Macedonia
КЦ Магаза 19 часот

Концерт на класична гитара Peter Grase
Концертна сала, Завод и Музеј 21 часот

Смотра volume: 2- Aсоцијација 615
Војнички ресторан-поранешна касарна 23 часот

15 јули
„Мечиња – дечиња“ – Детски креативен фестивал
Зоолошка градина 09 – 11 часот/17 – 19 часот

Концерт на „Ginastera tango – I remember Pizzolla“ – Италија
КЦ Магаза 21 часот

16 јули
„Мечиња – дечиња“ – Детски креативен фестивал
Зоолошка градина 09 – 11 часот/17 – 19 часот

Прв телевизиски фестивал – Магнолија 21 часот

Рок концерт „Животот е шепот“ – Рок банда
Летна сцена Тумбе кафе 21 часот

17 јули
„Мечиња – дечиња“ – Детски креативен фестивал
Зоолошка градина 09 – 11 часот/17 – 19 часот

Промоција на музички албум –H.O.P.E
КЦ Магаза 20 часот

Кафе муабет- street art
21 часот Широк сокак

18 јули
„Мечиња – дечиња“ – Детски креативен фестивал
Зоолошка градина 09 – 11 часот/17 – 19часот

Концерт „Песни од Коштана“ Силви Бенд
Дом на АРМ, 20.00 часот

„Битола низ пишаниот збор низ времето“
НУБ Св.Климент Охридски

19 јули
„Мечиња – дечиња“ – Детски креативен фестивал
Зоолошка градина 09 – 11 часот/17 – 19 часот

Концерт на дуо кларинети „Ѓоревски-Бакревски“
Концертна сала ЗМГ 20 часот

„Локум Фест“ музика и традиција
Широк сокак – Стара чаршија

20 јули
Театарска претстава „Лет во место“
НТБ 20 часот

„Локум Фест“ музика и традиција
Широк сокак – Стара чаршија

„Учиме да твориме“

НУУБ Св. Климент Охридски 10ч.
20.07 – 27.08.2012

21 јули
Театарска претстава „Хенри 6“ НТ Битола
Хераклеа 21 часот

„Локум Фест“ музика и традиција
Широк сокак – Стара чаршија

Ден на ромската култура
Нас. Баир 19 часот

22 јули
„Локум Фест“ музика и традиција
Широк сокак – Стара чаршија

23 јули
„Биди кабадаја – читај книга“
НУУБ Св. Климент Охридски
23.07 – 20.08.2012

Концерт на Калина Мрмева, пијано

24 јули
Концерт на сефардска музика „ Баклава“
КЦ Магаза 21 часот

Мододрама „Саревска гарнитура“ Дона Димовска Канатларовска
ЗМГ-Пацио 21.00 часот

25 јули
Изложба: Владимир Величковски
КЦ Магаза 20 часот

„Само за вас“-кабаретска претстава НТБ
Завод и Музеј -Пацио 21 часот

Концерт на харфа и труба, Хрватска
Концертна сала , Завод и Музеј 21 часот

Магијата на Walt Disney
Градски парк 21 часот

26 јули
Театарска претстава „Плат“
Народен театар Вараждин, Хрватска
Пацио, Завод и Музеј 21 часот

Мултимедијален проект „Биоскопија“
Горан Трајковски, Елена Христова
Летна сцена Тумбе кафе 22 часот

„Битолски прикаски кои недоставуваат“ – Мит и легенди за културниот развој на Битола ЗГ Семак
Магаза 20 часот

27 јули
„Илинденски денови“
Дефиле „Со песни и игри низ битолските улици“
Широк сокак 18 часот

„Вечер на традиционална музика и игра“
Ракометно игралиште 20 часот

„Ехо од дамарите“ – вокално инструментална вечер
КЦ Магаза 22:30 часот

28 јули
„Илинденски денови“
Вечер на традиционална музика и игра
Ракометно игралиште 20 часот

„Ехо од дамарите“ – вокално инструментална вечер
КЦ Магаза 22:30 часот

29 јули
„Илинденски денови“
Вечер на староградска песна и игра
Плоштад магнолија 20 часот

Концерт „Леб и сол International moving orchestra“
Хераклеа 21 часот

30 јули
Концерт на Љубојна
Хераклеа 21 часот

31 јули
Хераклејски поетски свечености
(Свечено отворање, доделување награда на Радомир Андриќ)
Хераклеја 20:30 часот
Театарска претстава „Така зборуваше…“ НТБ, Дом на АРМ 21 часот

1 август
Пладневна литературна средба – „Хераклејски поетски свечености“
Магаза 11 часот

2 август

3 август
Изложба: Ратко Најдовски – Икони
КЦ Магаза 20 часот

Bus Fest – хип хоп фестивал
Градски парк 21 часот

4 август

Bus Fest – хип хоп фестивал
Градски парк 21 часот

5 август

Концертна промоција на ЦД на Билјана Дамјановска – Јанчевска
Хераклеа 21 часот

Интернационален детски театарски фестивал „Битолино“
Центар за култура – НТ Битола 12 часот

6 август

Интернационален детски театарски фестивал „Битолино“
Центар за култура – НТ Битола 12 часот

„Балкански погранични градови и региони “
Изложба
Презентација на филмови
КЦ – Магза 20 часот

7 август
„Концерт – „Диана и пријателите “
Хераклеа 21 часот

Интернационален детски театарски фестивал „Битолино“
Центар за култура-НТ Битола 12 часот

8 август

Проект„FRIENDS“
Мала сала – Центар за култура 20 часот

Битолски книжевен круг
Тумбе кафе – Битолски книжевни паметења
Летна сцена Тумбе кафе 21 часот

Промоција на документарен филм
„Хераклеа“
Хераклеа 21 часот

9 август
Промоција на делата на Сања Мучевска – Организација на жени Битола
КЦ-Магаза 20 часот
АКТО

10 август
Изложба: Грчки автори Јоргос Кордис и Јодгос Хадципантелис
КЦ Магаза 20 часот

Концерт на Црковно-Византиско пеење, Македонско византиски хор „Хармосини“
Храм.Свч.Димитрија

АКТО

11 август
Промоција на ЦД Љупчо Доневски
КЦ Магаза 20 часот

АКТО

12 август

Изложба графика-монотипи „Траги на времето“ – ДЛУБ

Промоција на ЦД на Софија Кочовска
КЦ Магаза 20 часот

АКТО

13 август

Филмски денови- „SEE a Paris “
Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА
КЦ Магаза 22 часот

Концерт на групата „Памперс“ – промоција на новиот албум
Широк сокак 22 часот

14 август
Филмски денови- „SEE a Paris “
Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА
КЦ Магаза 22 часот

„Незаборав“ – за Пепи Бафтировски
Центар за култура 21 часот

15 август
Детски музички фестивал Тра-ла-ла
Центар за култура 20 часот

Филмски денови- „SEE a Paris “
Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА
Магаза 22 часот

16 август
Детски музички фестивал Тра-ла-ла
Центар за култура 20 часот

Филмски денови- „SEE a Paris “
Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА
Магаза 22 часот

Концерт на глас и клавир
Цветан Стојановски – тенор, Горјана Стојановска – пијано
Концертна сала, Завод и Музеј 21 часот

17 август
Детски музички фестивал Тра-ла-ла
Плоштад Магнолија 20 часот

Филмски денови- „SEE a Paris “
Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА
Магаза 22 часот

Концерт на дуо пијано Џорлева – Потевска
Концертна сала – ЗМГ 20:30 часот

18 август

Изложба: Иванчо Талевски
Магаза 20 часот

„Поетски рефлексии“
НУУБ Св. Климент Охридски 11 часот

Концерт на Владимир Четкар Квартет
Магаза 21 часот

Битолски книжевни паметења – Битолски книжевен круг
Тумбе кафе 21 часот

19 август
Графичко триенале
Завод и Музеј 20 часот

Роднокрајни автори – аудио записи
Магаза 12 часот

Концерт на оперскии арии на Марија Наумовска
Концертна сала –ЗМГ 20:30 часот

„Вкусовите на античките јадења“ – мултимдијален проект

„Семакедонска венчавка“ – Етно Илинден и МНДБ
Магнолија 20 часот

20 август

„Вечер со Ајри Демировски“
КЦ Магаза 21 часот

Изложба Фото Кино клуб Битола – Центар за култура 20 часот

„Еден летен распуст“ – Детско тинајџерска музика – Ренато Михајловски

„Семакедонска венчавка“ – Етно Илинден и МНДБ Магнолија 11 часот

21 август
„Избор на летна убавица“

Концерт на Билјана Талеска – Сопран
Концертна сала ЗМГ-20:30 часот

Поетско музичка и балетска инсталација – Димитар Димитровски Такец

Магаза 21 часот

22 август
„Староградска вечер“ – Староградски песни
Плато Дом на АРМ 21 часот

Битола отворен град

„Поетски синтези“
Магаза 20 часот

23 август
Концерт на џез музика „SETHSTAT“
Магаза 22 часот

„Поетски синтези“
Магаза 20 часот – симпозиум
Мала сала- Центар за култура 10 часот

Битола отворен град

24 август
Концерт на Паркети
Хераклеа 21ч.

Промоција на книга „Поводи“ од Менде Младеновски
Магаза 20.00 ч.

Битола отворен град

25 август
Средба со 10 писатели од ДПМ
НУУБ Св. Климент Охридски 11 часот

Форум на млади „ Документарни филмови за млади и младински активизам“
Магаза 20.00 часот

Битола отворен град

26 август
Документарен филм „Битола за својот заштитник Отец Нектариј Битолски“

27 август
Изложба: Ема Кука
Магаза 20ч.

„Широк сокак во бело“
Широк сокак

You May Also Like