Петар Темелковски повторно директор на фестивалот „Војдан Чернодрински“

Актерот Петар Темелковски е реизбран за прв човек на меѓународниот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“.

Одлуката е донесена на последната фестивалска седница, на која е донесена одлука да бидат воведени и награди за млад актер – за женска и за машка улога.

Обврската на Темелковски  како уметнички директор е до крајот на април да ги изгледа претставите што конкурираат за учество на 48-то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“, а во почетокот на мај да ја соопшти програмата. Фестивалот ќе почне на 7 јуни.

You May Also Like