Неделен репертоар на Драмски

Оваа недела (од 4 до 10 март) на сцената на Драмскиот театар се следниве претстави:

ден и час: 05.03.2013 (вторник) | 20.00
претстава: М К С – мјузикл
играат:    Јана Стојановска, Жарко Димоски, Игор Ангелов, Ѓокица Лукаревски, Ана Костовска, Гоце Тодоровски, Роберт Вељановски, Софија Куновска, Игор Стојчевски , Ѓорги Тодоровски – Трупче, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Никола Ацевски/Зоран Љутков, Катерина Шехтанска, Маја Вељковиќ – Пановска, Гордана Ендровска, Диме Илиев, Атанас Тановски, Виолета Шапковска, Душица Стојановска, Валдета Исмаили, Викторија Анѓушева, Марија Кондовска, Алаксандра Павлова
автор:   Според сценарио на Славко Јаневски и текст на Војдан Чернодрински
режија:   Сташа Зуровац

ден и час: 07.03.2013 (четврток) | 20.00
претстава: ГРЕВ ИЛИ ШПРИЦЕР
играат:    Драган Спасов, Биолјана Беличанец-Алексиќ, Јана Стојановска/Ана Стојановска, Зоран Љутков, Мартин Јордановски, Роберт Вељановски, Сашо Тасевски, Маја Вељковиќ-Пановска, Билјана Драгичевиќ-Пројковска
автор: Сашко Насев
режија: Деан Дамјановски

ден: 09.03.2013 (сабота) | 20.00
претстава: ГЕНЕТИКА НА КУЧИЊАТА
играат:    Драган Спасов – Дац, Јелена Жугиќ, Филип Трајковиќ, Драгана Левенска,
Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Роберт Вељановски, Никола Ацески, Игор Ангелов, Дејан Лилиќ, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Крсте Јовановски, Гордана Ендровска, Жарко Димоски
автор: Венко Андоновски
режија: Дејан Пројковски

You May Also Like