Објавена книга за Исмаил Бојда

Во НУ Завод и Музеј-Битола вчера (сабота, 16 февруари, 2013) беше промовирана книгата „Бојда – корени на националниот идентитет“, труд посветен на корените и животот на Исмаил Бојда, Македонец роден во областа Гора на Косово.

Книгата „Бојда – корени на националниот идентитет“ на авторката Жаклина Трпевска ја промовираше дипломатот Ристо Никовски.

Бојда е и претседател на Сојузот на Македонци со исламска религија.

You May Also Like