Нешта кои ја нарушуваат довербата во врската

Во сериозна врска, покрај љубовта има и други важни нешта како предуслов таа да функционира.

Една од овие работи, ако не и најважна е довербата која во случај на губење, тешко се обновува.

Довербата меѓу двајцата партнери може да се наруши ако:

– Имате тајни поврзани со пари, односно ако некој од партнерите крие пари од другиот, за да може да си ги троши самостојно;

– Нагло завршување на телефонските повици. Ако одеднаш се случи да го затворите телефонот и да го прекинете разговорот кога вашиот партнер влезе во собата, тоа сигурно ќе ве стави под сомневање;

– Честите промени во расположението, ова може да се сфати од партнерот дека нешто не е во ред во вашата врска;

– Кодирање на телефонот. Ако ги криете информациите во вашиот телефон од вашиот партнер, може да почне да се сомневате во неверството;

– Редовно останување во вашата канцеларија по работното време;

– Недостаток на секс;

– Често сомневање во партнерот.

Единствениот начин да се стави крај на маѓепсаниот круг е да се комуницира отворено со вашиот партнер.

You May Also Like