Чарли Чаплин ги предвиде многу нешта уште пред 80 години

Една од најсилните филмски сцени и говори, во историјата на светската кинематографија.

Кралот на немиот филм Чарли Чаплин, потврди дека не е само одличен пантомимичар, туку и брилијантен актер и предвидувач на скората политичка иднина во светот.

Сцената е извадок од филмот „Големиот диктатор“ ( the Great dictator) од 1940 година, а со оваа сцена ќе биде засекогаш запаметен помеѓу светската популација.

You May Also Like