Фестивал „Етно плоштад“ во Берово

Денеска и утре (25 и 26 август, 2012) во Берово се одржува Меѓународниот фестивал „Етно плоштад“, кој е под покровителство на Општина Берово.

Фестивалот го обработува и презентира фолклорот и културното наследство во неколку дела:
– Етно фестивал – Музичка програма која обединува интернационални признати изведувачи:
25.08.2012 (петок) со почеток во 21:00 часот
*КУД „Димитар Беровски“ – Берово
*КУД „Фрула“ – Брус, Србија
*КУД „Ристо Донев – Учителот“ – Штип
*Етно Група „Зора“
*Баклава

26.08.2012 (недела) со почеток во 21:00 часот
*Чалгија саунд систем
*Ансамбл Чинари – Бугарија
*Фолтин
– Малешевијата на Дланка- Саем на традиционални производи – има за цел на едно место да ги изложи и презентира традиционалните производи во три сектори: здрава храна, вешти раце-ракотворби, сувенири и резби.

You May Also Like