Отворање на изложба на карикатури од Јозеф Блеха

Денеска (петок, 4 Јули 2014 година) во 19:00 часот во галеријата на Центарот за култура Охрид ќе биде отворена изложба на карикатури од Јозеф Блеха.

Изложбата се отвора по повод 20-годишната од воспоставување на дипломатски односи помеѓу Република Македонија и Република Чешка, а е во организација на Амбасадата на Република Чешка во Македонија и Охридска Банка.

You May Also Like