Oперската претстава „Тоска“ вечерва во МОБ

Вечерва (петок, 18 јануари, 2019) со почеток во 20 часот, во Македонската опера и балет ќе биде изведено едно од ремек делата на Џакомо

Read more

„Радомировиот псалтир“ вечерва во Предворјето на „Света Софија“

Ораториумот „Радомировиот псалтир“ op. 47 од Димитрије Бужаровски вечерва (Среда, 8 август) ќе биде изведен во рамките на музичката програма на фестивалот „Охридско лето“.

Read more