Ристо Василевски и Веле Смилевски учесници на Московскиот фестивал на словенските поезии

Вчера во Москва заврши Дванаесеттиот меѓународен фестивал на словенските поезии на кој учествуваа и македонските поети Ристо Василевски и Веле Смилевски. Годинашниот фестивал, одржан

Read more

Второ издание на „Полицајка в кревет“ од Веле Смилевски

Во едицијата „Хит романи“ издавачот „Дијалог“ од Скопје го објави второто издание на „Полицајка в кревет“ од Веле Смилевски. За неполни четири месеци од

Read more

Доделување на наградата „Дијалог“ за млад автор

В четврток (20 декември, 2012) во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во 12:00 часот, на Александра Велева ќе и биде доделена наградата за книга од

Read more