Денес е Сoбор на Свети Архангел Михаил

Меѓу поголемите есенски празници што нашиот народ ги празнува со домашни служби е и празникот Собор на свети архангел Михаил, меѓу народот попознат како

Read more

Денес се празнува Свети Архангел Михаил

Денес, се одбележува православниот празник Собор на св. архангел Михаил. Празник е утврден утше во четвртиот век, за да го дефинира правилното почитување на

Read more