Нешта кои не треба да ги правите на Петок 13

Многумина веруваат дека бројот 13 носи несреќа уште од библиските времиња. За Јуда, кој го предаде Исус Христос, тој тврдеше дека е 13-тиот гостин

Read more

Верувања суеверија: Толкување на соништа

Змија да голтниш на сон, ќе се јадосаш докрај Во 1897 година месец августа, сонуа еден сон Тодор варџијата како да беше лежал на

Read more