Меѓународен влашки етно-фестивал на Пониква

Во рекреативниот центар Пониква на Осоговските планини се одржа 11-от Меѓународен етно-фестивал „За Петровден сите на планина“, чиј организатор е влашката пејачка група „Грамостеањ“

Read more