Нов роман на Оливера Николова „Песот со тажен поглед“

„Матица македонска“ го објави романот „Песот со тажен поглед“ од Оливара Николова. Најновото дело на познатата писателка е автентично сведоштво за човечките судбини во

Read more

Се подготвува прв детски мјузикл во Македонија

Театарот за деца и младинци почнува подготовки за првиот македонски мјузикл за деца „Земја во која не се стигнува“ според текст на Оливера Николова,

Read more