Премиера на претставата „Кармен“ во Драмски театар

Денес, (петок, 21.5.2021) со почеток во 20:00 премиерно ќе биде изведена претставата „Кармен“ – монодрама на  актерката Биљана Драгиќевиќ – Пројковска. Мигел Делибес  -„КАРМЕН“

Read more

„Гимбел Лудиот“ победник на Фестивалот на монодрамата во Битола

Монодрамата “Гимбел Лудиот” од И.Б.Сингер во изведба и режија на Хауард Рип од Нефеш театар од Израел е добитник на највисоката награда Гран-при за

Read more