Превод на романскиот роман „Сапунот на Леополд Блум“

„Македоника литера“ од Скопје објави превод на романот „Сапунот на Леополд Блум“ од романската писателка Нора Југа и соопшти дека се работи за комплексен

Read more

Формирано Здружение на издавачи 16+1 на Меѓународниот саем во Пекинг

Во Пекинг формирано е Здружение на издавачи 16+1, за време на Меѓународниот саем на книгата во Пекинг, како составен дел од рамката за соработка

Read more