Македонските писатели се обидинија: Вонредното изборно собрание на ДПМ мора да се одржи – близу сто писатели застаанаа зад реакцијата и јавниот повик до Кристина Николовска

Македонските писатели за обединија за спас на Друштвото на писателите на Македонија. Веќе повеќе од една третина од членството на ДПМ застана зад реакцијата

Read more

Христо Петрески: Измирски очи

По неодамнешниот катастрофален земјотрес, кој ја зафати Турција и дел од Медитеранот, македонскиот поет Христо Петрески напиша песна посветена на Измир и неговите жртви…

Read more