Обновата на Скопје дел од изложбата во МоМа за архитектурата од екс Југославија

Во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк беше отворена изложбата „Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“, истражувачки проект кој пред очите

Read more