Спомен биста на великанот Никола Мартиноски во Букурешт

Неговата биста ќе биде поставена во паркот Михаил 1-ви, на просторот каде се сместени споменици на врвни имиња од светот на уметноста, книжевноста, филозофијата,

Read more