ДПМ: Проблематизацијата на македонскиот јазик е антицивилизациски чин

Како претседател на Друштвото на писатели на Македонија имам потреба да искажам реакција по повод актуелните политички превирања, за која верувам дека ги одразува

Read more

Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) слави 65 години

Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) денеска (13 февруари 2012 година) го прославува јубилејот – 65 години од своето основање, со врачување на наградите

Read more