На денешен ден: Починал Димитар Андонов – Папрадишки

На денешен ден (4 јануари 1954 година) во Скопје умрел Димитар Андонов – Папрадишки, македонски зограф, еден од втемелувачите на современата македонска уметност. Роден

Read more