На денешен ден: Роден е Александар Ацо Станковски

На денешен ден е роден Александар „Ацо“ Станковски (Кичево, 26 јануари 1959), македонски уметник, претставник на македонската алтернативна уметничка сцена. Познат е по својот

Read more

На денешен ден: Роден е Ацо Станковски

На денешен ден роден е Александар Ацо Станковски (Кичево, 26 јануари 1959) е македонски уметник, претставник на македонската алтернативна сцена. Дипломирал на Факултетот за

Read more