Изведба на балетската претстава „Ана Каренина“ на 19 март

На барање на публиката, балетската претстава во два чина „Ана Каренина“ со одбрана музика од рускиот великан Петар Илич Чајковски, добитник на наградата „Златна

Read more

Балетската претстава „Ана Каренина“ на сцената на МОБ

Балетот во два чина „Ана Каренина“ со одбрана музика од рускиот великан Петар Илич Чајковски на сцената на МОБ во петок (8 февруари 2019),

Read more

Премиера на балетот „Ана Каренина“

Македонската опера и балет вечер (25 декември) од 20 часот премиерно ќе го изведе балетот во два чина „Ана Каренина“ според романот на Лав

Read more

Премиера на Балетот „Ана Каренина“ во МОБ

Македонската опера и балет на 25 декември (вторник) премиерно ќе го изведе балетот во два чина „Ана Каренина“ според романот на Лав Толстој, на

Read more