Се одбележува Денот на македонскиот јазик

Со неколку настани денеска ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик – 5 Мај, кој беше прогласен во 2019 година со одлука на Владата.

Read more

Десет музеи кои ќе се отворат во текот на 2019 година

Новата 2019 година ги носи многу новини и во музејската дејност. Проследете ги информациите за музеите кои ќе бидат првпат отворени ширум светот. 1.Музеј

Read more