„Ќелавата пејачка“ вечерва во Универзална

Денеска (28 април, понеделник),Театар 007 во Универзалната сала ќе ја изведе комедијата „Ќелавата пејачка“ од Ежен Јонеско, адаптирана за новиот сценски простор на нашиот театар, на „Малата сцена“ во Универзлна сала.

kelavata-pejacka

Театар 007 во Универзалната сала ќе ја изведе комедијата „Ќелавата пејачка“ од Ежен Јонеско, адаптирана за новиот сценски простор на нашиот театар, на „Малата сцена“ во Универзлна сала …

Претстава, која ќе Ве насмее и замисли за многу прашања.За „аспурдната реалност“ на денешното живеење, течењето на времето и неоставањето никаква трага и белег на нашето постоење, за изобилието од лицемерие и лажна учтивост, за квази херои и хероини, наводните друштвени „луѓе“ кои „умираат од досада“ кога си со нив…

You May Also Like