Промоција на Антологија на македонската љубовна и еротска поезија

По повод  јубилејната 10-та Бела ноќ, Градската библиотека „Браќа Миладиновци“- Скопје ја издаде Антологијата на две ½ декади од македонската љубвна и еротска поезија – „Гребени на љубовните пловидби“.

book_at_sky (copy)

Приредувач на антологијата и автор на предговорот е Марта Маркоска. Во овој репрезентативен избор се застапени 28 македонски поети родени од 1970 до 1996 година.

Промоцијата на антологијата и литературно читање на кое ќе настапат застапените автори ќе се одржи на 4 октомври 2014 година, со почеток во 20 часот на мостот Око.

You May Also Like