Најмалите го одбележаа Денот на озонската обвивка

Децата од градинката „Буба Мара“, клон „Пчелка 2“ вчера (16 септември 2014 година) со посета на Општина Аеродром го одбележаа Меѓународниот ден за заштита на озонската обвивка.

gradinka_buba_mara_den_na_ozonskata_obvivka

 

По тој повод беа организирани неколку работилници, на кои се пишуваа пораки, преку кои се апелира за подигнување на свеста кај луѓето за чување на планетата Земја, заштита на животната средина и почиста околина.

You May Also Like