Филм за струшкиот лауреат Сероте во Кинотека

Документарниот филм „Поет на револуцијата“ портрет на добитникот на „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата за 2012 година, јужноафриканскиот поет Монгани Вали Сероте, ќе биде прикажан во кино салата на Кинотека на Македонија на денеска (среда, 03 април 2013 година) во 20:00 часот.

Филмот е во продукција на Македонската телевија по сценарио и режија на Диме Ратајкоски.

You May Also Like