Изложба на скулптури на Мери Анцин Пејоска

Утре вечер (среда, 16 јануари) во 20:00 часот во галерискиот простор на деловната зграда на „Тутунска банка“  ќе биде отворена изложба на скулптури на Мери Аницин-Пејоска „Чувствителен агол“.

Анцин -Пејоска ќе ги претстави делата кои се продолжение на нејзиното истражување на металот/иноксот и можностите на решавање на формите и волумените на иновативен, и како што вели самата, оригинален начин, тргнувајки од неговата 2Д-карактеристика.

Воведениот збор на изложбата му е доверен на Ферид Мухиќ.

You May Also Like