Промоција на книгата „Бошњаците во Македонија во текот на ХХ век“

Денеска (четврток, 5 јуни 2014) со почеток во 12:00 часот, во салата за промоции во Домот на АРМ Скопје, ќе се одржи промоција на книгата „Бошњаците во Македонија во текот на ХХ век, со посебен акцент на културата и просветата“ чиј автор е Проф. д-р Зеќир Рамчиловиќ.

Промотори на книгата се Академик проф. д-р Ферид Мухиќ и проф. д-р Марјан Димитријевски.

Издавач на книгата е Бошњачката културна заедница во Република Македонија.

You May Also Like