Професор по психологија аргументира против феминистичките теории за нееднаквост

Универзитетскиот професот Џордан Питерсон, во телевизиско интервју си поигрува со наративите на водителката, дека западното општество е во секоја форма доминантно од страна на мажите и дека жените се обесправени.

Џордан Питерсон е универзитетски професор кој предавал на Универзитетите Мек Гил, Харвард и Торонто, е психолог. Специјалност му се психологија на религии и идеолошки верувања.

Вистинско освежување е кога ќе налетата на некој кој издржано ги аргументира сите контра ставови, наметнати од агресивната левичарска наратива која агресивно се форсира со години. Погледнете го и неговиот веб сајт.

You May Also Like