Најголемото место за состаноци за нордиски ентериер

Формекс започна во 1960 година и се организира двапати годишно, 3-та недела во јануари и 34-та недела во август.

Формекс има околу 800 изложувачи на саем со производи во дизајнот на ентериер, дизајн, подароци, деликатеси, детски производи, мода и додатоци. Ова ги спојува националните и меѓународните купувачи, агенти, трговците на големо, увозниците, дизајнерите, производителите и медиумите од целата индустрија за внатрешни работи и подароци.

Формекс има околу 20,000 посетители и 500 претставници од медиумите, секоја година.

Фото и текст: Наќе Туфекџиев 

Стокхолм, Шведска

You May Also Like