IN MEMORIAM: Почина писателката Вера Чејковска

Вчера, по тешко боледување, на 64-годишна возраст почина македонската поетеса, раскажувач и есеист, Вера Чејковска. Беше член на Друштвото на писатели на Македонија од

Read more