На денешен ден: Роден е Василие Поповиќ – Цицо

На денешен ден (12 февруари) роден е Василие Поповиќ – Цицо, сликар, карикатурист, сценограф, и еден од основоположниците на сценографијата во МНТ (Скадар, 12

Read more