Чарлс Симиќ: Алергичен сум на идејата дека поезијата треба да има некаква улога

Комунистите започнаа да зборуваат за улогата на поезијата. Тие почнаа да пишуваат упатства за тоа што е поезијата. Тоа беше рецепт за катастрофа, поезијата

Read more