На денешен ден: Починал Симон Дракул

На денешен ден (10 јануари 1999 година) во Скопје умрел Симон Дракул, македонски писател, литературен преведувач, публицист, филмски сценарист и историограф. Mеѓу најзначајните негови

Read more