Концерт „Романса“ со Сојанг Јун – врвна виолинистка од Кореја

„Романса“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на Македонската Филхармонија, кој ќе се одржи в четврток, на 18 април, со почеток во 20 часот.

Read more

Богата културна понуда во Македонска Каменица во март

Културно информативниот центар „Романса“ се подготвува за претстојниот „Jazz Fortnight фестивал“ на 21 март во Македонска Каменица. Богатата културна понуда во Македонска Каменица, како

Read more