Пелагониски културно-уметнички средби во Новаци

Со традиционални песни и ора, храна и ракотворби во општина Новаци се одржаа Пелагониските културно-уметнички средби, во рамки на културно-забавното Лето Новаци 2018. Истовремено

Read more

Прва дебата за новиот закон за остварување на јавен интерес во културата

До крајот на годинава треба да биде донесен закон за остварување на јавниот интерес во културата кој, според ресорното министерство, е вториот најважен документ

Read more