Исол – добитничка на престижната награда Астрид Линдгрен за 2013

Името на добитникот на наградата Астрид Линдгрен, за 2013 е Исол. Исол е илустраторка, графички уметник, автор, писателка, композитор и пејачка. Родена е 1972

Read more