На денешен ден: Роден е Христо Андонов-Полјански

Не денешен ден (21 септември, 1927 година) во Дојран е роден Христо Андонов-Полјански, македонски историчар, и Ректор на Универзитетот „Кирил и Методиј“ во Скопје.

Read more