На денешен ден: Почина Ѓорѓи Абаџиев

Не денешен ден , 2 август 1963 година, во Скопје умрел Ѓорѓи Абаџиев, македонски писател, историограф, публицист и сценарист. Работел во Институтот за национална

Read more