На денешен ден: Починал Драгутин Аврамовски-Гуте

На денешен ден (12 септември) починал Драгутин Аврамовски-Гуте (11 март 1931 во Куманово — 12 септември 1986 во Скопје) — истакнат македонски академски сликар

Read more