Димитар Узунски погребан во Тработивише, во негова чест подготвена Спомен соба

Делчево денеска се прости од Димитар Узунски, eден од најголемите промотори на Пијанечкото-фолклорно богаство и најзаслужните за впишувањето на орото „Копачка“ на репрезентативната листа

Read more