Илинден се слави и чествува во Крушево точно 100 години

Македонија чествува 115-те години од Илинденското востание и создавањето на Крушевската Република. Илинден е основата на македонската историја. Интересно е да се каже е

Read more

Заедничко македонско-бугарско чествување на Св. Кирил и Методиј

Заедничко македонско-бугарско чествување на светите браќа Кирил и Методиј во Софија … Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) и Бугарската академија на науките

Read more