НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Почнала Првата балканска војна, по која Македонија е распарчена

На 18 октомври 1912 година почнала Првата балканска војна која Србија, Црна Гора и Бугарија, ја воделе против Османлиското царство. Војната завршила со примирје

Read more