Претставата „Идиот“ во режија на Андреј Цветановски со премиера во Нови Сад

Премиера на претставата „Идиот” од Ф.М. Достоевски, а во режија на Андреј Цветановски, одиграна за прв пат на 12.01.2022 во Нови Сад – Европската

Read more

Премира на Хасанагиница во режија на Андреј Цветановски во Србија

На 13.03.2019 година (среда) во Народниот театар во Пирот ќе се одржи премиерата на претставата Хасанагиница од бардот на српската драматургија, Љубомир Симовиќ во

Read more