Изложба „Сен Трпејца“ на македонски фоторепортери

Изложба „Сен Трпејца“ на македонски фоторепортери со мотиви од охридското село Трпејца …

MACEDONIA-WEATHER-FEATURES

Групна изложба на фотографии со мотиви од охридското село Трпејца денеска ќе биде отворена во ресторанот „Рибар“. Изложени ќе бидат 17 фотографии од Ѓорги Личовски, Наке Батев, Маја Златевска, Борис Грдановски, Огнен Теофиловски и Роберт Атанасовски, фотографи со долгогодишно искуство во македонските и странските мeдиуми.

Домаќин е ресторанот „Рибар“, на самиот брег на Охридското Езеро, на плажата што неформално фотографите ја нарекуваат македонското Сен Тропе, каде многу од фотографиите се направени. Македонските фоторепортери ќе понудат слика за езерото и за Трпејца.

Изложбата ќе биде отворена до крајот на летната сезона.

trpejca 6

trpejca 4

People are walking along a bridge on Ohrid lakes shore during a sunset

trpejca 1

trpejca 2

You May Also Like