Унгарска вечер во Прилеп

Унгарска вечер ќе се одржи вечерва (понеделник 6 август), од 20:30 часот на просторот околу Градскиот саат во Прилеп, на која ќе настапат оркестарот „Фокош“ и фолклорната група „Селенце“.

Настанот го реализира прилепскиот Центар за култура „Марко Цепенков“ во соработка со Здружението на Унгарци „Телехаз“ и Амбасадата на Унгарија во Република Македонија.

Оркестарот и фолклорната група потекнуваат од Бечеј, Војводина.

Имаат настапувано во повеќе земји и се добитници на бројни награди.

You May Also Like