Репертоар на Драмскиот театар

На репертоарот на Драмскиот театар и Театарот  Комедија  од 26.11  до 01.12.2012 ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

ден: 27.12.2012 (вторник)

претстава: „2012 – Последните Македонци“
играат:    Билјана Беличанец-Алексиќ, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов
автор:    Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова – Серафимовска, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска; Венко Серафимов

ден и час: 28.11.2012 (среда) | 20.00
претстава: „Како да ја убиеш сопругата и зошто“
играат:   Катерина Коцевска, Ѓокица Лукаревски
автор:   Антонио Амури

ден и час: 29.11.2012 (четврток) | 20.00
претстава: „Вртелешка“
играат:  Драгана Левенска, Зоран Љутков, Трајанка Илиева – Таци, Филип Трајковиќ, Маја Вељковиќ – Пановска, Рубенс Муратовски, Кристина Ласовска, Игор Ангелов, Билјана Беличанец – Алексиќ, Игор Стојчевски
автор:    Артур Шницлер
режија:  Андреј Цветановски, Ирена Стеријовска, Иван Манасковски, Хана Миленковска, Теа Беговска

ден и час: 30.11.2012 (петок) | 20.00
претстава: „Грев или Шприцер“
играат:  Драган Спасов, Билјана Беличанец-Алексиќ, Јана Стојановска/Ана Стојановска, Зоран Љутков, Мартин Јордановски, Роберт Вељановски, Сашо Тасевски, Маја Вељковиќ-Пановска, Билјана Драгичевиќ-Пројковска
автор:  Сашко Насев
режија:  Деан Дамјановски

ден: 01.12.2012 (сабота) | 20.00
претстава:„Генетика на кучиња“
играат:  Драган Спасов – Дац, Јелена Жугиќ, Филип Трајковиќ, Драгана Левенска, Билјана Беличанец -Алексиќ, Роберт Вељановски, Никола Ацески, Игор Ангелов, Дејан Лилиќ, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Крсте Јовановски, Гордана Ендровска, Жарко Димоски
автор:  Венко Андоновски
режија:  Дејан Пројковски

You May Also Like